Header Ads

Cari Blog Ini

UMUM :

  Redbull merupakan sebuah syarikat minuman bertenaga yang sangat terkenal di seluruh dunia sejak dahulu lagi. Bagi sesetengah orang yang kerjannya perlu menggunakan tenaga yang banyak mungkin telah menjadi kebiasaan untuk minum redbull setiap hari atau mungkin dua tiga tin sehari. Jadi persoalan kat sini , adakah teruskan membaca...
Image result for menara merdeka 118

Menara PNB 118 atau lebih dikenali sebagai menara merdeka 118 merupakan salah sebuah projek mega terbesar yang sedang dijalankan di negara ini dan bakal menjadi mercu tanda baharu negara . Ramai rakyat Malaysia yang masih belum mengetahui tentang pembinaan menara berketinggian 635 meter ini kerana kurangnya pendedahan berkaitan projek ini namun tahukah anda bahawa menara ini bakal menjadi menara kedua tertinggi di dunia selepas Burj Khalifa .
Red, Car, Vehicle, Glossy, Parking, Honda, Store
Seringkali kita dengar tentang kegilaan wanita-wanita di Malaysia terhadap lelaki yang memakai kereta jenama Honda . Sentimen ini merupakan realiti pada zaman sekarang di mana lelaki yang menaiki kereta honda mempunyai market value yang tinggi berbanding lelaki yang menaiki kertea jenama lain . Kenapa Honda ? Kenapa bukan BMW , Audi , Mercedes , Porsche atau bahkan Myvi yang menjadi pilihan para gadis di luar sana? 


Usia 20-an merupakan peringkat di mana seseorang itu berada dalam dunia bebas dan memasuki alam kehidupan berdikari setelah menempuhi alam remaja yang penuh keseronokkan . Peringkat usia ini merupakan antara peringkat paling sukar untuk ditempuhi oleh setiap  manusia kerana ia adalah peringkat permulaan bagi seseorang untuk hidup dengan status dewasa. Bagi mereka yang berumur 20-an , cabaran kewangan , emosi , kesibukkan .


Cinta merupakan suatu fitrah yang tercipta dalam sanubari kita sebagai seorang manusia terhadap seseorang yang berjaya menawan hati kita . Cinta itu lahir dari hati dan tidak dapat dielak kerana ianya merupakan fitrah dan bukannya keinginan semata-mata . Pernahkah anda jatuh cinta pada seseorang hingga ke peringkat paling dalam dan sukar untuk melupakannya ? Jika ya, jangan risau kerana hampir semua manusia pernah mengalami jatuh cinta dan perasaan ini diciptakan oleh tuhan untuk mematangkan seseorang individu dalam perhubungan dewasa.
Image result for universiti malaya "
Ranking Universiti merupakan penanda aras kecemerlangan sesebuah institusi pendidikan tidak kira di peringkat tempatan mahupun global . Ranking universiti sentiasa menjadi rujukan para pelajar  yang ingin menyambung pengajian di peringkat tertinggi kerana ranking yang tinggi menjamin potensi yang bagus terhadap seseorang pelajar . Ranking universiti dikeluarkan oleh QS university ranking . Ranking universiti juga ditentukan oleh pelbagai faktor seperti  jumlah kajian , keboleh pasaran pelajar , kualiti tenaga pegajar dan kualiti pembelajaran.

Tiada ulasan